Farbror Mysbag
2007-06-17
Man har ju lyckats med bedriften att bli krönikör på festen.se (konstpaus för att motta alla dundrande applåder). Nu blev det i slutänden bara ett inhopp som gästkrönikör, men ni fattar poängen. För att få ordbajsa på ett sådant ställe måste man väl fan vara ett riktigt partymonster, eller? Bara att man är registrerad som medlem måste ju betyda att man verkligen tycker om en rejäl brakfest, om man sen t o m skriver krönikor för sajten så borde man ju vara något extraordinärt i festväg, eller? Fel! Er egen mr Sandbag är en obotlig mysfarbror som hellre stannar hemma med frugan (jupp, har gått och gift mig och allting), kollar en schysst film, lagar lite god mat och dricker en del öl, vin, whisky, grogg och allt annat som kan finnas i barskåpet. Så trots att jag nu sitter här (egentligen ligger jag, är ju trots allt så himla mysig av mig) som publicerad krönikör på festen.se så är jag inte den typen av människa som får ryckningar i musklerna så fort jag hör lite "skön" housemusik och känner lukten av Red Bull och vodka. Jag får i och för sig muskelryckningar när jag hör housemusik, men det är snarare förknippat med ett starkt behov av att så snabbt som möjligt hitta källan till oljudet så att jag kan få tyst på möget.

"Men mannen! Vad gör du, liksom, på helgerna och så?" Det ska jag tala om för er, mina tankeslappa läsare. En vanlig lördag för farbror Sandbag börjar med en tidig tur ner till stan för att strosa runt lite och klara av en del ärenden innan alla bakfulla studentdrägg vaknar till liv. Obligatoriska saker som görs varje lördag är att köpa en andel i ett V75-system, titta in på Systembolaget för att inhandla dagens drycker (dessa besök är dock inte lika givna längre då man införskaffat en DraughtMaster) och givetvis inhandla råvaror till kvällens middag.

Efter detta bär det iväg till replokalen för att lira lite hederlig rock och dricka några bira. När man väl återvänder hem till frugan så blir det ofta någon öl till och lite slappetid i tv-soffan innan det är dags att börja med en av kvällens höjdpunkter; matlagningen! Jupp, jag anser faktiskt detta vara en av höjdpunkterna på dagen till skillnad från vissa av mina gastronomiskt handikappade vänner som tycker att det är en ren plåga att tillaga något med mer än två ingredienser. Något så ofräsigt som matlagning är alltså en av mina stora hobbys, tänker dock inte gå in mer på det här då det är en helt annan historia om hur det intresset har rotat sig under åren.

Middagen åtnjuts oftast i tv-soffan samtidigt som en serie eller film rullar på tv:n. Valet av detta beror lite på humör, men oftast är det bättre med ett avsnitt ur en serie än en film när man äter. En serie är rent tidsmässigt mycket bättre anpassad för en måltid men om man tvunget ska titta på en film så är det bäst med något man redan sett så att man inte behöver engagera sig allt för mycket. När middagen väl är avklarad och disken undanplockad så spenderas resten av kvällen i, du gissade rätt, tv-soffan. Kvällen avnjutes med så vitt skilda saker som att titta på någon serie, titta på en film (kanske Split Second för 20:e gången), titta på något underhållningsprogram eller spela lite Wii.

När man är så här pass aktiv så gör sig alkoholen snabbt påmind och vid tolv-snåret sitter man och halvsover i soffan. Man vaknar med ett ryck och inser att man missat senaste kvarten av filmen, knuffar till frugan så att hon också vaknar och så masar man sig in i sängen för att somna. Dagen efter vaknar man samtidigt som alla riktigt gamla människor (någon gång innan 09:00) och känner att man är ännu en dag närmre sin pension. Tycker du att detta låter hemskt? Det skiter väl jag i din lilla snorunge, jag är helt enkelt för jävla gammal och lat för att välja en röjig utekväll framför en mysig hemmakväll med frugan (fan vad jag gillar att skriva "frugan", en av de stora fördelarna med att vara gift). Allt detta skrivandet har gjort mig trött. Skulle kanske ta en liten tupplur.

Till Blogbag

Kommentarer

THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!