Der Führer die Fliegen!
2008-04-17


Sedan jag och frugan flyttade in i vår lägenhet för snart sex år sedan är det en sak som har gäckat mitt sinne och hållt mig vaken om nätterna. Bli nu inte oroliga kära läsare, det är inget allvarligt, men det är så pass märkligt och irriterande att jag inte riktigt kan släppa det. Nu är det inte så att jag går och tänker på detta konstant, men det finns alltid där i bakhuvudet som en begynnande baksmälla som inte riktigt vill släppa sitt tag om dig trots att du kämpar emot.

Så vad är det då jag går och funderar på? Försvinner saker oförklarligt i lägenheten? Har jag ett litet utrymme bakom min byrå där gravitationens lagar har upphört att gälla? Kan man, om man lyssnar riktigt noga, höra blandade hits av Modern Talking ljuda i lägenheten? Svaret är ja, på två av frågorna i alla fall. Jag har ju förstås inte en massa saker som försvinner utan förklaring; det är bara jag som är slarvig (eller så har hustomten Knut tagit dem, men jag vill inte skylla allt på honom). Nä, det som verkligen stör mig är fönsterflugorna!

Nu tror ni kanske att fönsterflugor är en massa flugor som lever i fönster och då kan jag berätta att ni har alldeles rätt. Jupp, det låter helt puckat. Varför skulle flugor välja att leva mellan två glasskivor när de kan flyga fritt ute i världen? Först trodde jag att de helt enkelt var korkade och på något sätt hade lyckats ta sig in mellan fönsterskivorna och sedan saknade hjärnkapaciteten för att lyckas ta sig ut, ungefär som med barn och brunnar (eller alla andra utrymmen som barn lyckas fastna i). Den här teorin kändes dock inte helt perfekt och allt eftersom flugorna blev fler så kändes det som att det var något annat som låg bakom; något mycket mörkare och sjukare.

Åren gick och jag lyckades inte komma närmre en lösning. Men så en dag när jag gick här hemma och kuckilurade så fångade något min uppmärksamhet, något jag aldrig lagt märke till tidigare. Tidigare när jag forskat i flugfallet så har jag koncentrerat mig på de flugkadaver som samlats i fönstrets nederdel likt däckade fjortisfyllon på ett högstadiedisko.

Upptäckten jag nu gjorde återfanns dock i fönstrets övre hörn och - jag menar - vem tittar någonsin där? Det jag fann kommer antagligen att förändra din syn på världen för alltid, så jag vill passa på att varna de läsare som är väldigt nöjda med sin världssyn: sluta läsa nu! Nåja, jag kommer kanske inte att ändra er syn på världen, men lik förbannat er syn på flugor. HA! Så det är nog ganska ok att läsa vidare. Fast om ni redan har slutat läsa är det förstås kört för då läser ni inte detta vilket betyder att jag skriver en massa helt onödiga saker som de som valde att läsa vidare inte är ett dugg intresserade av vilket gör att de kanske blir irriterade och i sin tur slutar att läsa. Vi går helt enkelt vidare, och vad är då bättre än en bild på min fantastiska upptäckt?

Jajemensan, ni ser rätt. Det är en jätteliten teleporter. Faktiskt precis så stor att den rymmer en fluga. På grund av dess knasiga placering har den alltså undgått att bli upptäckt av mig under alla dessa år. Flugorna ska ha en stor eloge för deras finurliga tänkande vid placeringen av teleportern. Nu hittade jag den dock och visade vilken som är den dominerande rasen: Homo Sandbagus! Hade de varit riktigt smarta skulle de kanske ha gjort den lite mindre suspekt i sitt utförande; bara en sådan sak som att måla den vit hade hjälpt en hel del. Men det är bara så mycket man kan göra med en hjärna stor som en, ja, stor som något väldigt litet. Alltså inte stor alls då helt enkelt.

Vi har alltså ett gäng döda flugor, några levande flugor och en teleporter; tankarna går direkt till den gamla filmen Flugan med Jeff Goldblum. Alla som har sett den glömmer den inte i första taget och för er som inte har sett den kan jag dra en kort genomgång. Jeff bygger en teleporter, Jeff teleporterar sig med sin nya fina teleporter, Jeff råkar få med en fluga in i teleportern, Jeff får tuffa flugkrafter och kan klättra på väggar, Jeff får mindre tuffa flugkrafter och börjar tappa öron och andra kroppsdelar, och slutligen: Jeff dör. Min beskrivning innehåller förresten spoilers för er som inte har sett filmen. I slutet av filmen ser han riktigt läbbig ut men jag känner ett sjukt begär att posta en bild på honom när han är som värst. Jag har dock valt att inte visa bilden direkt på sidan då vissa läsare kan vara känsliga, så för er som vill se bilden räcker det dock att föra muspekaren över bilden nedan för att se den vanställde Jeff. Jag har varnat er.

Säg inte att jag inte varnade er! Ja ja, jag vet. Jag körde typ samma skämt förra gången och nu tror ni kanske att jag har en förkärlek för små korpulenta, svenska, tunnhåriga män med roliga glasögon och då har ni alldeles rätt. De ser ju så himla skojiga ut :) I vilket fall som helst så måste ju flugorna i mitt fönster ha sett filmen och av någon anledning missat hela budskapet om att det är bättre att dö än att bli missbildad och ful till följd av en hemsk teleporterolycka. Varför de har valt mitt fönster vet jag dock inte men jag lovar att jag ska ta reda på det om det så är det sista jag gör! Något jag också skulle vilja veta är var de har sin huvudteleporter, det verkar ju som att de bara kan teleportera sig åt ett håll. Annars känns det ypperligt korkat att de stannar kvar och dör i mitt fönster. Kanske upprepar sig världshistorien? Kanske finns det en Hitlerfluga där ute som teleporterar in judeflugor i mitt fönster så att de sakta grillas av solens värme? Kanske är det en plats dit gamla och sjuka flugor skickas för den sista vilan? Kanske är det kamikazeflugor vars mål är att fylla hela mitt fönster med flugkadaver så att solen inte kommer in i min lägenhet varpå mina blommor dör och jag måste ge mig ut och handla nya vilket är jättesuperjobbigt? Vad vet jag? Jag kommer dock att forska vidare i ämnet och så fort jag får reda på något nytt så lovar jag att skriva om det här.

Till Blogbag

Kommentarer

THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!