Jag sitter i ett hus vid en sjö i en sko
2011-09-11
Sandbag ska aldrig köpa hus och hör sen (hytter lite med näven så där som upprörda pensionärer gör när någon av dagens ungdomar cyklar förbi dem för snabbt)!

"Nämen?! Var kom det där utspelet ifrån? Klart Sandbag ska köpa hus, han har ju barn!"

I helvete heller! Varför verkar så många vara av inställningen att skaffa barn och att skaffa hus på något sätt liksom hänger ihop? Eller bil för den delen?! Jag bor fan inte ute på landet så vad i helskotta ska jag med en bil till?! Att storhandla är fett överskattat och de få gånger jag verkligen behöver en bil (läs: när frugan vill till IKEA) så hyr jag en bil och har vi varit på fest tar vi taxi. Detta medför även fördelen att både jag och frugan kan avnjuta alkoholhaltiga drycker till maten (förstås i små mängder då vi numera är ansvarsfulla föräldrar, jupp...) och genom att inte äga en bil sparar vi en redig massa pengar varje månad som istället kan läggas på typ bacon och andra bra saker. Men nog om bilar nu, tanken var ju att vi skulle snacka hus och varför jag aldrig ska köpa det.

Sandbag ska alltså aldrig köpa ett hus! Jag skulle i och för sig aldrig gifta mig, skaffa jobb eller barn heller men se var man är nu. Hus är dock en heeeeelt annan sak. Tänk om alla bott i ett hus med en gräsmatta som man kan spela VM-fotboll på, då hade det varit jävligt trångt kan jag få be att få lov att få tala om. Eller, trångt är ju relativt förstås. Har man en fotbollsplan till nästa granne är det ju en bra bit längre än de decimetrarna tak (eller golv om man ser det från grannens perspektiv, blir alltid förrvirrad av det där) som skiljer mig och min halvdöva 95-åriga granne Margit, men ni vet vad jag menar. Så hur ska alla tomter få plats? Jag har gjort en ytterst vetenskaplig undersökning för att belysa problemet genom att använda mig av det klassiska brädspelet Monopol.

Kolla, fyra hus får inte ens plats! Alla som har tittat på Grannfejden ser direkt att detta kommer att leda till trubbel. Tomter som går in i varandra! Einars enorma ek sträcker sig in på Tures takterass! Halva Bert-Brunos fotbollsmål är sänkt i Pelles pool och innan man vet ordet av så står Robert Aschberg där och ser jävligt bekymrad ut. Är det det ni vill?! Vill ni verkligen ha en bekymrad Robert Aschberg i er trädgård?! Nä, tänkte väl det. Så för att lösa problemet placerar vi helt enkelt ett hotell/lägenhetskomplex på samma yta och vips så får vi plats med långt fler människor än i fyra hus och löser således alla problem! Du kan sluta oroa dig för att inkräkta på din grannes tomt och Aschberg kan sova lugnt på natten med vetskapen att dina massiva mördarsniglar inte mumsar i sig Pjotrs prisbelönta potatisar.

Så är det av helt osjälviska skäl som jag inte vill bo i hus? Tänker jag bara på trångboddheten? Givetvis inte! För att äga ett hus måste man (i viss mån i alla fall) vara hyfsat händigt lagd om man inte känner för att spendera en jävla massa pengar på hantverkare och liknande istället för på bacon. Sandbag är inte händig. Man skulle t o m kunna säga att jag är ohändig. Sätt en hammare i handen på mig och jag gör lika mycket nytta som en efterbliven schimpans med Parkinsons. Har man hus ska man dock helst kunna lägga golv, kakla badrum, bygga garage, tapetsera och figurklippa sina buskar (alltså tapetsera väggar och sån skit, inte sina buskar!). Allt detta är saker som Sandbag gärna inte beblandar sig med och om jag bott i ett hus hade det antagligen varit färdigt för att rivas inom 2 år och man hade upptäckt 15 nya raser i min vildvuxna trädgård.

Vidare så har vi alla de där små dryga sakerna som hela tiden förstör ens annars så härliga fritid. Stuprännan måste rensas, ogräset måste plockas, löv ska krattas, snö ska skottas och fasaden ska tvättas. Jag tvättar fan knappt mina fönster så länge en ensam och tapper solstråle lyckas leta sig in någonstans genom smutsen och in i min härliga mörka lägenhet. På vintern så skottar vår grymme vaktmästare bort all jobbig snö, på hösten krattar han undan alla löv och på sommaren klipper han alla gräsmattor. Har jag något problem i lägenheten så ringer jag till honom och han svarar med "Vaktmästarn", bara det liksom. Så nä, ett jävla hus blir det inte. Jag trivs bra i min lägenhet!

Just det ja, glömde nästan en sak. Varmvattenberedaren. Den går alltid sönder när man har hus har jag hört och hur jävla kul är det att duscha i nollgradigt vatten en dassig decembermorgon? Typ inte alls! Så efter en snabb överslagsräkning har jag kommit fram till att det skulle kosta mig ungefär 100 000 kr i månaden plus min själ om jag skulle bott i hus. Nu har jag dock redan sålt min själ till banken, men mer om detta nästa gång.

Bor du i hus? Bor du i lägenhet? Bor du i en kartong? Vill du försvara ditt levnadsval? Tycker du att jag har fel? Tycker du att jag har rätt? Tycker du något helt annat? Lägg en kommentar nedan för fan så ses vi om ett tag!

Till Blogbag

Kommentarer

THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!