Funderingar från provrummet på henavdelningen
2012-08-30


Ok, ok. Jag vet att jag sa att detta skulle vara den sista delen i min föräldrablogbagserie, men det blev ganska mycket text och jag vet hur ni brukar klaga på att ni får ont i huvudet när ni läser för mycket. Så som en tjänst åt mina kära läsare delade jag faktiskt upp den sista delen på två delar, lite som Twilight och Harry Potter för att locka kidsen liksom. Så detta är alltså näst sista delen och inget annat. Let's boogie!

5. KÖNSSTEREOTYPER

Alla könshatande genusvetare (eller vad fan ni kallar er), kan vi inte lägga ner hela skiten med att pojkar och flickor inte ska klä sig i blått respektive rosa för att det stärker någon förlegad jävla könsstereotyp eller vad fan ni är rädda för”‽” Har ni sett några bebisar i verkliga livet”‽” Fattar ni hur svårt det är att se vad de har för kön”‽” Det är lika jobbigt varje gång man stöter på föräldrar som klär sitt/sina barn "könsneutralt" och man ska fråga vad barnet heter. "Vad heter det lilla livet?" brukar bli min fattiga nödlösning för att undvika att använda "han" eller "hon", för jag tänker fan inte kalla den stackars ungen "hen". Varför ska vi dumma ner språket och ta bort könsbestämda pronomen (tack Wikipedia)? Hur gärna ni än vill att alla ska se ut som Ken-dockor mellan benen så ser verkligheten annorlunda ut. Folk som förespråkar användandet av "hen", vill de att vi ska applicera detta på djurvärlden också? Istället för "hona" och "hane" så har vi "henor". Eller blir det "henar"? Om vi nu ändå ska ta bort dessa könsbestämda pronomen (än en gång: tack Wikipedia) kan vi väl lika gärna plocka bort "man" och "kvinna" från språket också? Jag menar, vad spelar det för roll? Alla klär sig i overaller och rakar bort allt hår på kroppen så att man inte råkar skilja på folk utifrån skägg och annan diskriminerande kroppsbehåring! Detta kommer göra saker lite mer spännande på krogen och det är först när man kommer hem och overallerna faller som man upptäcker "Men oj, har du också en ______?" Dags att singla slant för att se vem som ska placera sig i partärläge.

Vidare kan man ju diskutera Oscarstatyetterna som delas ut för bästa manliga och kvinnliga bi- samt huvudroll. Rimligtvis borde man (kvinna? (hen”‽”)) bara dela ut Oscarstatyetter för bästa bi- och huvudroll och inget annat. Bara sådär så halverade vi antalet Oscarstatyetter som delas ut till de bästa skådespelarna. Hur kul är det liksom”‽” Fatta en sån kamp det kommer bli om de få statyetter som faktiskt delas ut. När ska nu William Shatner hinna få en Oscar? Jag ser dock en klar fördel och det är all yta som kan sparas på alla formulär där man ska kryssa i om man är "man" eller "kvinna". Tänk vilka möjligheter detta nyvunna utrymme ger! Viktiga frågor såsom "Var placerar du marmeladen på din macka i förhållande till osten: Över eller Under?" och "Hur tar du på dig dina vadarstövlar: Ett ben i taget eller Med majonäs?". Möjligheterna är oändliga och sakerna vi kan lära oss om mänskligheten (som ju egentligen borde ändras till henskligheten) ofattbara. Jag borde få Nobelpriset i samtliga kategorier inklusive "Kast med liten femväxlad badboll med pausknapp".

Men det var ju egentligen färger vi pratar om så jag vill egentligen bara säga att det är en service för de som inte vet barnets kön att drapera ungarna i könsavslöjande färger. Antingen detta eller se till att alltid ha namnskyltar på de små snorbusarna.

PS. Innan jag avslutar vill jag bara påpeka att jag är för ordet "hen" som komplement för att undvika jobbiga omskrivningar som "personen i fråga" och "personen i svar" (HA!). Följande exempel demonstrerar ett bra användningsområde för "hen": Person 1 har 14 gröna LEGO-bitar. Hur många gröna bitar har hen kvar när person 2 har gått hem? Svar: Inga. Person 2 var ingen annan än LEGO-slukar-Sune som glufsade i sig 12 av bitarna. De andra 2 målade han om med en tuschpenna.

PPS. Ska vi även ta bort orden "mamma" och "pappa"? Jag föreslår då ordet "mappa" som ersättare.

PPPS. Jag hörde att George Lucas ska döpa om Han Solo till Hen Solo i nästa utgåva av Star Wars-trilogin.

PPPPS. Har jag inte kört hela den här PS-grejen någon gång tidigare?

Till Blogbag

Kommentarer

THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!