Raketbränsle och rakblad
2007-12-16


Ok, nu får det fan vara nog! Jag har gått och retat upp mig så smått över det här under flera år men nu har jag fått nog. HUR JÄVLA DUMMA I HUVUDET TROR SNUBBARNA BAKOM GILLETTE ATT VI GRABBAR ÄR‽ Min polare på bilden nedan har förstått allt och vägrar att använda rakhyvlar för att inte stödja detta onda imperium (fast han borde kanske fundera på sax och rakapparat istället), men resten av oss då? Vem tar de oss för?

Nu har idioterna under flera års tid kommit ut med nya "innovativa" rakhyvlar med jämna mellanrum och hoppats på att vi korkade män ska tycka att det är dags att uppgradera till deras senaste tekniska mästerverk lagom tills dess att de släpps på marknaden. Vad är det då som är så fantastiskt och innovativt med de nya modellerna? Har de inbyggt förstoringsglas så att man lättare ser alla strån? Små strålkastare som förbättrar ljuset? Integrerad mp3-spelare som drivs av skäggstubb?
Icke sa Nicke!
Den stora innovationen ligger i att de med några års mellanrum ändrar färgerna på handtaget och, är ni beredda nu? Lägger till ett nytt blad till rakhuvudet! Fantastiskt! Och alla dessa makalösa innovationer tog bara några år för de briljanta hjärnorna hos Gillette att arbeta fram. Hoppas verkligen att de har snuskigt bra betalt för sitt arbete. Ett tjusigt handtag och ett extra rakblad, vem vill inte betala mer för det?

Jag har fram till ganska nyligen använt en Sensor Excel och varit nöjd med den. Nu har jag i och för sig inte någon direkt skäggväxt att skryta med, men jag är ganska säker på att jag hade klarat mig bra med dess två blad även om min ansiktsbehåring hade varit mer generös. Detta har dock inte stoppat de skarpa hjärnorna hos Gillette att kräka ur sig nya innovationer. Här har ni en lista över deras tekniska landvinningar de senaste 12 åren.

# Razor with microfins (Sensor Excel, 1995)
# Razor with three blades (Mach3, 1998)
# Razor with battery power (M3Power, 2004)
# Razor with five blades (Fusion, 2006)
# Razor with rear trim blade (Fusion, 2006)

Som ni ser så introducerade de tre blad redan 1998, men sedan dröjde det ända tills 2006(?) innan någon borta hos Gillette kom på att man kunde slänga på fler blad på deras manlig-ansiktsbehårings-borttagar-vidunder. Detta kompenserades dock genom att hoppa över serien med fyra blad och släppa femblads-serien direkt, då slapp man ju i alla fall att slänga pengar på en otillräcklig fyrablads-rakhyvel. Tyvärr hade man väl antagligen redan spenderat sina pengar på deras deras batteridrivna M3Power. Hur fungerar det förresten? En mindre smart polare till mig jämförde det med att skiva bröd. Det är lättare att skära en skiva om man använder en sågrörelse än att bara försöka trycka kniven genom brödet. Jag bad honom att ta en rakhyvel och istället för att dra den neråt längs kinden föra den fram och tillbaka i sidled för att se hur skönt det kändes. Han insåg vidden av sin dumhet och bad så hemskt mycket om ursäkt, jag förlät honom inte förstås. I vilket fall som helst så har ju M3Power bara tre blad och hör således hemma i soptunnan i dagsläget. Under 2006 hann man även med att släppa en ännu en ny hyvel och gissa hur många blad den har. Jupp, sex stycken! Det fräsiga här är dock att man har placerat ett ensamt blad på baksidan för så kallad "precisionsrakning". Attans! Hade man vetat detta hade man ju kunnat behålla sina gamla hyvlar som bara hade ett blad och använda dessa till all sin precisionsrakning.

Vad använder då jag för att hålla mitt ansikte lent som en bebisrumpa? Det ska jag tala om för er. Jag köper numera billiga trebladsrakhuvuden från Coop som jag monterar på mitt gamla Sensor Excel handtag. Billigt, bra (får ju ett extra blad på min gamla Sensor Excel som bara hade två) och praktiskt. Se så fin den är:

1. Rakhuvud av märket Coop
2. Riktigt gammal och ingrodd smuts.

Eftersom jag är en sådan fantastisk välgörare och människovän har jag också, helt gratis, tagit fram en ny modell som Gillette kan tillverka och på så sätt spara dem massor med dyr utvecklingstid. Jag ger er: The M12RocketFuelMachoMakerShaver DeLuxe!!!

1. 12 fantastiska och raketdrivna rakblad
2. Behållare för superkomprimerat raketbränsle
3a Avtryckare
3b Mynning. Placera mot tinningen och använd 3a när du insett att du sålt din själ till Gillette och att det inte finns någon återvändo.

Fräsig! Eller hur?

Till Blogbag
THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!