NIX pix päronpung
2008-02-24


Ja, ja. Jag vet att det var ett tag sedan jag skrev men jag har helt enkelt haft en himla massa andra superviktiga saker att göra. Jag har fått massor med mail med rader som "Mitt liv saknar mening utan dina blogginlägg" och "Snälla skriv ett nytt inlägg. Min son är döende i hemorrojder och hans sista önskan är att få läsa ett nytt inlägg innan han lämnar jordelivet." och jag vill därför passa på att göra en sak klar. Detta är inte någon simpel jävla blogg där jag skriver om vilka strumpor jag har på mig och hur det gick när jag borstade tänderna i morse. Vill du läsa om puckade människors tråkiga vardagar så finns det tusentals bloggar att välja mellan. Detta är Blogbag, en högre form av konst och underhållning. Allt som skrivs här är makalöst intressant och briljant författat. Eftersom vanliga simpla människor inte klarar av allt för mycket excellens utan att falla in i ett komaliknande lyckorus av välbehag så är det min plikt att inte skriva allt för ofta, mänskligheten kan helt enkelt inte hantera det.

Nu är det dock dags igen och ni undrar säkert vilket ämne jag tänkte ta upp idag. Som så många andra gånger tidigare så fick jag min inspiration från korkade människors lika korkade inlägg på diverse insändarsidor. Denna gången har jag följt en utdragen debatt om telefonförsäljare och huruvida de överhuvudtaget borde få ringa hem till folk eller ej. Hade majoriteten fått bestämma i detta ärende så hade det nog inte funnits en jättestor telefonförsäljningsmarknad. Folk är rejält förbannade över dessa "ohyfsade människor som ringer och stör mig när jag sitter och läser mina favorit-blogbags" och det verkar som att de enda som egentligen försvarar telefonförsäljarna är just telefonförsäljarna. Nu börjar det nästan låta som att jag ska börja försvara de små asen men så är förstås inte fallet. Jag plockar med glädje fram min fackla och högaffel för att sluta upp med den arga lynchmobben. Att hacka på telefonförsäljare är dock lite för lätt, ungefär som att sparka undan rollatorn från någon jobbig gammal tant. Visst är det kul, men det är ju knappast någon utmaning. Istället tänker jag vända min eftertraktade uppmärksamhet mot alla gnälliga miffos som piper om att det ringer en massa telefonförsäljare till dem och jag har egentligen bara en sak att säga: NIX!

NIX är en trevlig liten förening och på deras hemsida, www.nix.nu, kan man läsa följande:

"Genom NIX-Telefon kan privatpersoner spärra sitt fasta telefonnummer mot samtal för försäljning, marknadsföring och insamling.

Det sker genom att numret tas in i spärregistret NIX-Telefon. Försäljare får - med vissa undantag - inte ringa till telefonnummer som finns i NIX- Telefon.

Den som vill spärra sitt fasta telefonnummer ringer 020-27 70 00."

Så där! Det var väl inte så svårt? Ring 020-27 70 00 så är dina problem lösta, i alla fall nästan. Företag där du redan är kund får t ex ringa till dig. Telia är väldigt bra på att ringa och försöka pracka på en nya tjänster kan jag tala om. Det värsta är dock troglodyterna som ringer för att "ge bort" saker. Eftersom de tekniskt sett inte säljer något så stoppas de inte av NIX. Ofta vill de ge mig "ett par jättesnygga boxerkalsonger värda 250 kronor". 250 SPÄNN!!! 1994 köpte jag en hel pall med kalsonger på Galne Gunnar för 250 kronor. Helt gratis blir det ju förstås inte heller eftersom man måste betala portot på 39:90 själv och om man sen inte vill få svindyra konungakalsonger hemskickade till sig varje månad så måste man ringa något störigt jävla nummer och sedan fylla i någon satans blankett som ska skickas in igen med vanlig post. Det hade ju varit alldeles för lätt att låta någon avregistrera sig på nätet, idioter.

Nu har jag alltså gett alla er inkompetenta nätidioter telefonnumret till den fantastiska föreningen NIX, men det är inte slut där. Jag känner mig lite extra givmild idag så här får ni ett formulär som ni kan använda nästa gång det ringer en telefonförsäljare om er NIX-spärr inte har börjat verka än. Var så goda!


RIIIIING!

Hmmm, hemligt nummer. Kan vara från frugans jobb, bäst att svara.

"Hupp!"

"Hej! Jag ringer från AB, är det jag talar med?"

"Jupp."

"Nämen vad bra! Har du tid en stund?"

"Nja, jag ska precis ."

"Men det här tar inte alls lång tid."

"Jo, men…"

"Vem har du som ?"

Skriv själv in något svar, pallar inte mer.

"Då betalar du alltså bla bla bla (detaljerad information om min nuvarande tjänst, långt mycket mer detaljer än jag själv någonsin pallat ta reda på). Om du byter till oss så kan du bla bla bla (lång utläggning om vad jag får betala för deras tjänster vilket i slutänden oftast resulterar i en enorm vinst på typ 10 kr i månaden, wohoo!)."

"Tack, men jag är inte intresserad."

"VA!? Men det blir ju BILLIGARE!" Vill du inte spara en massa pengar?"

"Nä lilla , jag vill inte spara pengar. Jag vill göra av med pengar. Lämna mig ifred."

"Men…, det blir billigare. Alla vill ju spara pengar. Kom igen nu."

"Jaha. Men om alla vill det så antar jag att jag också vill det."

"Så bra!"

"Nä."

"Va?"

"Jag var sarkastisk."

"Men…"

KLICK!

Till Blogbag
THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!