The Greatest Office Prank Ever!
2008-08-27
Runt om på nätet finns det diverse bra och mindre bra exempel på tokiga människor som busat med sina arbetskamrater. På min arbetsplats har just så kallade "Office Pranks" blivit vardagsmat och vi har under årens lopp överträffat oss själva om och om igen. På grund av att det finns så många medelmåttiga exempel på nätet tänkte jag nu, med bilder förstås, presentera de olika små hyss som vi har utfört genom åren på min arbetsplats. Tanken är att folk som söker på "Office Pranks", "Mess with your Co-workers", "Office and foil", "Office and balloons" med mera (ser ni det taktiska genidraget att skriva på engelska för att dra hit en massa utrikiska besökare) ska komma hit och få lite genuin inspiration. För det är ju därför jag är här; för att inspirera vanliga små dödliga människor att utföra stordåd.

Redan under min praktik på företaget, alltså innan jag blev anställd, fanns det en oskriven regel att om man inte låste sin dator när man lämnade den så var det fritt fram att jävlas med den. Detta sitter numera inpräntat i hjärnbarken och det är sällan jag lämnar en dator olåst. Som praktikant (eller mer korrekt "praktikantjävel") var man ju förstås utsatt för de flesta hyssen. Jag tänker inte gå in på alla smågrejer utan tänker hoppa direkt till min och min praktikantkollegas motattack innan vi avslutade vår praktik; nämligen det klassiska foliebuset. Foliebuset innebär kort och gott att man klär någons arbetsplats med aluminiumfolie och en fredageftermiddag när alla gått hem satte vi då igång, beväpnade med tre rullar aluminumfolie av märket EuroShopper (allt vi hade råd man, vi var för fan studenter). Resultatet kan ni se här:

Som ni ser var vi noggranna med vissa detaljer så som pennor och annat löst småskit och en annan smålustig sak är att vi placerade alla post-it-lappar på sina rätta ställen. De större sakerna, främst stolen, är dock relativt slarvigt inslagna eller helt utelämnade. Hade vi gjort om detta buset idag hade vi varit noggrannare och mer ingående; som vårt första stora "prank" var det dock mer än godkänt och ytterst uppskattat :) Det blev även bättre av att det första som hände när den utsatte anlände till jobbet på måndagen var att telefonen ringde varav följande konversation utspelades (blir väl kanske lite mer av en monolog eftersom jag inte hörde vad kunden sa, men man kan fylla i det viktiga själv).

- Mongo Mongosson på Mongo AB.
- blablabla
- Jag skulle gärna hjälpa dig men just nu är min arbetsplats inslagen i folie.
- blablabla
- Nä, jag skojar inte. Allt är klätt med folie.
- blablabla
- Ja, jag skickar bilder sen. Hej då så länge.

Efter detta var förstås oddsen höjda och nu gällde det att överträffa varandra hela tiden. Foliebuset har återskapats fast med plastfolie, inte lika iögonfallande men ändå lustigt. Bilder finns förstås.

En av mina personliga favoriter är när vi odlade gräs i en kollegas tangentbord när han var på semester. Vi var ytterst seriösa, som ni kan se på bilderna, och byggde till och med ett litet växthus men det var först på tredje försöket som vi lyckades få till ett bra resultat och då i ett helt annat tangentbord. Detta säger inte lite om hur extremt ogröna fingrar vi har. Vi använde oss nämligen av så kallat dekorationsgräs och det ska man i princip kunna odla på en bit papper, men icke så när grabbarna grus skulle försöka att odla det. Här har ni lite tjusiga bilder.

På jobbet har vi en trogen AIK-supporter och en trogen MFF-supporter och för oss andra som inte bryr oss det minsta om fotboll men som tycker det är väldigt kul att reta upp fotbollsfantaster så är detta ett gyllene läge för att jävlas. Tyvärr deltog jag inte i nästa hyss, men dagen efter att AIK hade förnedrat MFF under en match i Allsvenskan (något fotbollsmög som spelas i Sverige tydligen) så möttes den stackars MFF-supportern av denna syn:

Tyvärr har vi bara bilder tagna med mobilkamera men ni förstår principen. Det satt ungefär 250 stycken AIK-märken i olika storlekar på och runt hans arbetsplats. Min absoluta favorit är de märken som placerades på utsidan av hans fönster. Vi har nämligen inga handtag isatta i våra fönster och vi sitter på fjärde våningen så han förstår inte hur de lyckats få dit några märken där och han vet inte hur han ska få bort dem. Lysande :) Nu har det gått några månader och han hittar fortfarande AIK-märken lite här och där. Bilderna gör inte hysset riktig rättvisa, men det fanns märken under musen, bakom skärmarna, på blommorna, i en första hjälpen-väska, inuti pärmar, under lådor, på lampan, i taket mm.

Det senaste buset, och min personliga favorit, utfördes denna sommaren när en kollega var på semester (samma stackare som råkade ut för båda foliebusen) och är det mest storslagna buset än så länge. Det finns inte så mycket att berätta om det men jag kan säga att temat var "djungel"; vi använde en kompressor för att blåsa upp de ca 500 ballongerna, jag har blivit en jävel på att knyta ballonger och att bilderna inte gör verkligheten rättvisa. Håll till godo.

Jag vet inte riktigt hur vi ska toppa detta men ett av förslagen är att göra om någons kontor till ett jättestort akvarie. Jag återkommer med mer detaljer så fort jag har något nytt. Har ni några förslag? Har ni kanske gjort något eget bra ”office prank” (ser ni, nu skrev jag på utrikiska igen)? Lägg en kommentar!

Till Blogbag
THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!