Kirbur dakrok aksnag ne rä räh ted
2008-10-05
Stötte på en sak häromdagen som jag aldrig har reflekterat över direkt tidigare i mitt liv, men som när jag började tänka på det rörde upp mycket heta känslor. Varför i helvete läser vissa människor sin dagstidning (eller kvällstidning för den delen) från slutet? Jag menar, vad är meningen med det? Tidningen är uppenbart skapad för att läsas från den så smart kallade ”förstasidan” för att läsaren sedan ska kunna jobba sig mot det oundvikliga slutet. Sidorna är t o m fiffigt numrerade i stigande ordning om det skulle vara oklart för någon idisslande primat att lista ut hur tidningen är tänkt att läsas. Allt som krävs är alltså att man kan identifiera dessa siffror för att förstå den inte alltför avancerade blädderordningen. Klarar man inte av att tyda dessa borde man kanske inte försöka hantera en tidning överhuvudtaget. I Japan ska man förstås vara märkvärdiga och läsa från fel håll, men med tanke på vad jag sett japaner göra på nätet så kan jag lugnt säga att jag inte sätter deras omdöme speciellt högt.

Om vi alltså skiter i japanerna och fokuserar på detta allvarliga problem så tänkte jag presentera lite fakta som gör att bakifrånsläsning är för mongon. Oh! Fick precis en snilleblixt när jag satt här och skrev. Från och med nu kommer jag att kalla de satar som envisas med att läsa tidningar bakifrån för Bakifrongon! HA! Där fick ni allt.

Nåväl, åter till den fakta jag tänkte presentera. Jag tänker göra det i form av en punktlista så om du är ett äkta Bakifrongo så kan du ju börja på sista punkten. 1.Framsidestoff. Smaka på ordet. Tänk på innebörden. Stora, viktiga nyheter brukar räknas som framsidestoff. De placeras på förstasidan för att folk ska se det direkt och inte missa det. Tråkiga nyheter hamnar däremot långt bak. Hur ofta ser man inte i filmer att någon blir glad/ledsen över att de kom på förstasidan/längst bak i tidningen? Undantaget är det eftertraktade mittuppslaget, men det är en helt annan historia. De flesta Bakifrongon missar i alla fall garanterat allt förstasidestoff då deras simpla hjärnor många gånger tröttnar efter halva tidningen vilket leder till att de oftast inte ens når förstasidan. 2.”Forts. från sid. 4”. Det händer ofta att artiklar delas upp på mer än en sida vilket gör att man stöter på denna frasen. Hur hanterar Bakifrongon detta? Bläddrar de bakåt (framåt?) till den sidan där artikeln började, läser den och bläddrar sedan tillbaka (tillframma?) dit de kom ifrån? Jag tror inte det. Jag tror inte ens de förstår att det är en fortsättning på en påbörjad artikel utan de tror nog snarare att det är någon slags minirubrik som förekommer väldigt ofta i tidningar. 3.Om detta är första punkten du läser är du helt jävla fel på det.

Så vad tycker ni efter att läst det där va? Vill ni fortfarande vara riktiga Bakifrongon? I så fall tycker jag att ni kan ta det ett steg längre. Varför inte börja göra fler saker på fel håll? Tillverka dig en äkta Bakifrongo-äggkopp där du kan lägga ditt ägg i horisontalläge när du ska äta det. Ganska mongo och väldigt Bakifrongo. Ska du äta micromat (varför du nu skulle vilja göra det)? Stoppa in den upp-och-ner i microvågsugnen och när det är dags att äta så klipper du upp kartongbottnen och äter den underifrån. Jävligt korkat och jävligt Bakifrongo! Varför inte sätta din mobiltelefons mikrofon mot örat när du ska ringa ett samtal och prata in i högtalaren? Eller varför nöja sig med det? Vänd den helt om och prata in i bakstycket; mycket mer Bakifrongo än så blir det knappast.

Detta var bara några tips men det finns mycket mer du kan göra för att känna dig lite extra mongo. Stoppa in en CD på fel håll. Blinka åt höger när du ska svänga vänster. Skriv en blogg (så skojigt, jag driver med mig själv). Det var allt för denna gången. Har ni några fler tips för att göra vardagen lite mer mongo eller är ni kanske ett upprört Bakifrongo som tagit anstöt av detta inlägget? Släng in en kommentar nedan.

P.S. Vill bara hälsa till min nya polare Peter Rylander att jag satt in pengarna till Röda Korset nu. Du vann vadet på ett så snyggt sätt att jag tripplade summan. Fan vilken fin människa jag är!

P.P.S. Jag lånade ut min nya, tjusiga iPhone till ett Bakifrongo häromdagen, men efter att ha suttit och fingrat på bakstycket i en kvart mumlade han något om att det inte var något för honom och lämnade tillbaka den till mig igen.

Till Blogbag
THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!