En datornörd och hans polygrip
2007-04-26
Har du någonsin råkat ut för dryga Byggare Bob-typer? Med Byggare Bob-typer menar jag hantverkare och leffar av alla sorter; snickare, vaktmästare, byggarbetare o s v. Av någon anledning så ska de alltid vara så jävla lustiga och komma med dryga kommentarer om hur korkad och bakvänd man är bara för att man inte vet i vilken ände man ska hålla en hammare. Jag vet för jag har vid tillfälle varit likadan själv, jag jobbade nämligen en period som vaktmästare. Jag jobbade dock i ett studentbostadsområde och alla vet ju att det är ok att mobba studenter, de är ju totalt puckade och kan inte ta vara på sig själva. Nu var det dock jag, herr Übermensch Sandbag, som råkade ut för en vaktmästares dryga kommentarer.

Sedan jag började på mitt nuvarande jobb så har jag störts enormt mycket av klimatsystemet på min arbetsplats. Med jämna mellanrum så flödar ny och härligt tempererad luft in för att hålla en jämn temperatur. Problemet är att då detta inträffar så burrar och tjuter det som fan under alldeles för långa perioder vilket är sjukt irriterande. Det är bara vid min arbetsplats som det låter så här mycket så det är ju uppenbart något som inte stämmer.

Jag stod ut med detta problem under fyra månader, men efterhand blev tjutandet värre och till sist stod jag inte ut längre, så jag fick be vaktis att ta en titt på det. Vaktis dök upp – med förstärkning (krävs tydligen två personer för att justera en fläkt) – efter några timmar och ungefär så här gick konversationen (kursiv text representerar endast vad jag tänkte):

- Du hade problem med fläkten.
- Jupp, den tjuter som fan.
- Jaha, du har inte hört talas om tinnitus?
Klart som fan jag har ditt jävla mongo! Tror du att du är så jävla smart bara för att du har din mobil i en liten väska på ditt skärp?!
- Heh, jo. Men fläkten låter ganska mycket.
- Ja, men när man har tinnitus så tjuter det i öronen.
JAG VET DITT JÄVLA OFFER!
- Skulle ni kunna kolla på fläkten och se om ni kan göra något åt det?
- Jaja, vi får väl ta en titt på det. Kan du hissa upp bordet så att vi kommer åt?
Vad då? Klarar ni inte att trycka på upp-knappen själva? Ni är ju trots allt TVÅ supergrymma vaktisar på plats.
- Visst.
Vaktis nummer 2 (som än så länge varit tyst) kryper sedan ner på golvet, öppnar en lucka i väggen och meckar lite.
- Så där. Mer än så kan jag inte göra.
Jaha, vad har du gjort? Fläkten är inte ens igång just nu. Hur vet jag att du inte bara plockade fram en penna och skrev ”snubben på denna arbetsplats är ett jävla pucko” och sen bankade lite på ett rör?
- Tack så mycket, det blev säkert hur bra som helst.
De två vaktisarna lufsade iväg på nya fantastiska äventyr och jag fortsatte att jobba.

Nästa gång som fläkten startade var det förstås ingen förbättring, det lät lika jävla mycket. Nu var det dags att göra någonting åt detta själv, dags för felsökning. Efter lite efterspaningar hittade jag två ventiler som kunde öppnas och stängas. Problemet var att man behövde en 3mm insex-nyckel vilket jag tyvärr inte har liggandes på jobbet. Hemma har jag dock grymt många bits, inklusive 3mm insex förstås.

Dagen efter anlände jag till jobbet väl förberedd med min insex-bit.

- UGH!
Satan, satt hårdare än jag trodde. Skulle nog behöva en polygrip så att jag får lite bättre grepp. Återvänder dagen efter med en polygrip i min arsenal.

FSSSSSHHHHHHH!
Skruva skruva

Äntligen tyst. Svårare än så var det inte. Tack för ingenting vaktisjävel!

Till Blogbag
THE BOOK OF SANDBAG

Köp den nu!